* این کتاب به شما دانش و دلیریِ پیش بردن اندیشههایتان را میدهد.
* کتاب به شما کمک میکند تا بر ترس و تردید خود چیره شوید، خشمتان را سامان دهید، در کاستیهای خود توانمندیهایی بیابید، بر دشواریها پیروز شوید، و به دیگران نیز امید ببخشید.
* پیشگامی، برگزیدن راهی است که کمتر کسی آن را پیموده و رسیدن به اندیشههای غیرعادی با پیامدهای بهتر از وضع موجود.
* پیشگام بودن، لزوما بهمعنای نخستین بودن نیست؛ بهمعنای متفاوت و بهتر بودن است.
* تاریخ نشان میدهد که ترس از شکست در رسیدن به پیروزی، موجب عقب کشیدن بسیاری از خلاقان بزرگ و تاثیرگذار در تحول، بوده است.
* پرنده ی سحرخیز است که زودتر از همه، کِرم را میقاپد. ولی نباید فراموش کنیم که کرمِ سحرخیز هم بیش از دیگران در خطر خورده شدن است.
* فرستادن بازها برای مذاکره، بهندرت کارساز است. بایستی در هر دو سوی گفتوگو، کبوتران را نیز شرکت داد.
* به گونهای بحث کنید که انگار حق با شماست، و به گونهای گوش کنید که انگار تاکنون در اشتباه بودهاید.
* با داشتن یک اندیشه ناب، اشتباه است که با شتاب و نسنجیده و به قصد به زمین افکندن همه رقیبان، وارد میدان شوید.
مقدمه ناشر:
مقدمه ناشر
اگر صدایی در گوشَت زمزمه می کند که «تو نمی توانی نقاشی کنی» پس با تمام توان قلم به دست بگیر و نقاشی کن؛ آنگاه صدا خاموش خواهد شد.
وینسنت ونگوگ
پیشرفت های زندگی بشر همه مدیون نوخواهی، نواندیشی، نوآوری و نوسازی انسان هاست. آنان که به اندیشه های نوی خود بال پرواز داده اند، آنان که انگیزش دست زدن به کارهای نو را در خود پرورش داده اند و آنان که دلیری ساختن چیزهای نو را داشته اند؛ همینان پیشگامانی اند که امروزِ بهتر را برای ما ساخته اند و فرداهای بهتر را برای نسل های آینده می سازند. این پیشگامان کسانی اند که زمزمههای نتوانستن را در خود خاموش کرده اند و دلیرانه، دلنگرانی از شکست را در دل خود شکسته اند و ترس را به زانو در آورده اند. چنانکه نواندیش بزرگ و مبارز نستوه، نلسون ماندلا می گوید: «دلیر کسی نیست که احساس ترس نمیکند، بلکه کسی است که ترس را به زانو در میآورَد.»
کتاب «پیشگامان»، نوشته آدام گرنت از اساتید سرشناس مدیریت، کتابی است که عنوان یکی از کتاب های پرفروش جهان کسب و کار را به خود اختصاص داده است. کتاب، راهنمایی عملی است برای اینکه چگونه می توان ایده های نو را در ذهن پرورش داد و در عمل پیاده نمود. تعریفی که نویسنده از پیشگامی ارایه می دهد، از نو اندیشی آغاز می شود. وی رسیدن به اندیشه های نو را از راه کهنهزدایی و نوزایی اندیشه ممکن می داند، یعنی آنچه که مولانا در شعرش به آن اشاره دارد:
هر بنای کهنه کابادان کنند نی که اول کهنه را ویران کنند
در این رابطه در کتاب آمده است:
پیشگامی حرکتی است که با ویرانگری خلاقانه آغاز میشود. شما باید با دلیری به خراب کردن راه و روشهای موجود و کهنه بپردازید.
و تعریف نویسنده از پیشگامی به نواندیشی ختم نمی شود، بلکه نوسازی را بهدنبال دارد، چنانچه در کتاب میخوانیم:
پیشگامی معمولا با خلاقیت آغاز میشود: آفرینش مفهومی که نو و سودمند است. ولی در این نقطه متوقف نمیگردد. پیشگامان کسانی هستند که به دنبال عملی کردن اندیشههای خود میروند.
آدام گرنت در مسیر پیشگامی، به ذکر چالشهای پیش رو می پردازد و یک به یک راه های رویارویی با آن ها را به بحث می کشد. وی با بیان مثال هایی عینی از پیشگامان پیروز و همچنین آنانی که در نیمه راه از رسیدن به پیروزی در پروژه پیشگامانه خود باز مانده اند، خواننده را با موانع درونی از قبیل دلبستگی به کهنه ها، دلهره از ناشناخته ها، و ترس از شکست؛ و همچنین چالش های بیرونی چون انتخاب محصول مناسب، بازار مناسب و بازاریابی مناسب، آشنا می سازد.
سازمان فرهنگی فرا امید دارد که خوانندگانِ این کتاب، آن را سرمشقی خوب برای پیشگامی در راه ساختن زندگی بهتر برای مردمان کشورمان و همه ی آدمیان این کره خاکی بیابند؛ و با گام گذاشتن در مسیر پیشگامی، با نواندیشی، هم خود را رشد دهند و شادمان سازند که به گفتهی مولانا:
تازه و خندان نشود گوش و هوش تا ز خِرد درنرسد رازِ نو
و هم با ساختن و پیادهسازی اندیشه ها و ایده های نوی خود، عادت های منسوخ را برهم زده و دنیایی نو و برازنده انسان بسازند، چنانکه مجتبا کاشانی ما را پند می دهد:
نو بگوييم و نو بينديشيم عادت كهنه را به هم بزنيم
دکتر فریبا لطیفی
مدیرعامل